فونداسیون مغناطیسی + خانه های ضد زلزله در ژاپن

7 خرداد 1402
فوندانسیون مغناطیسی در ژاپن

طراحان ژاپنی از تکان دادن اشیا نمی ترسند و این ویژگی نوآورانه به ساخت ساختمان های مقاوم در برابر زلزله نیز گسترش می‌یابد. سالانه حدود ۱۵۰۰ زلزله در کشور ژاپن رخ می دهد. بنابراین، طبیعتا معماران و سازندگان محلی مجبور می شوند که در هنگام کار بر روی هر پروژه ای، انعطاف پذیری را در نظر داشته باشند.

هیچ روش منحصر به فردی برای طراحی این ساختمان ها وجود ندارد، اما راز آن ها در توانایی جذب انرژی با حرکت زمین در زیر آن ها نهفته است. برای نمایش این موضوع، برخی از طرح های محبوب خود در برابر زلزله را در زیر جمع آوری کرده ایم.


فونداسیون مغناطیسی چیست؟

اخیرا، معماران در حال تحقیق در مورد شناوری مغناطیسی برای استفاده در فضای ساخت و ساز هستند. قطارهای سریع السیر ژاپن نیز به فن آوری مشابهی متکی هستند، اما هنوز این مفهوم در ساختمان ها به کار گرفته نشده است. با اینکه خانه های شناور هنوز به واقعیت تبدیل نشده اند، اما نمی‌توانیم از کنار ژاپنی‌ها عبور کنیم و احتمالا اولین فونداسیون مغناظیسی ژاپن در آینده ساخته شود. فونداسیون مغناطیسی در واقع یک کانسپت برای رسیدن به خانه‌های ضد زلزله است.

معلق شدن با فشار هوا

در حال حاضر، فن آوری بلند کردن خانه ها از سطح زمین در هنگام زلزله توسط چندین شرکت ژاپنی مفهوم سازی شده است. یک شرکت ژاپنی به نام “Air Danshin” نیز ایده‌ی شناور کردن خانه‌ها را مطرح کرد اما با روشی متفاوت. “Danshin” برجسته ترین آن ها است که عکس های رندر شده ای از یک خانه شناور در بالای زمین با ساختارهای بادکنک مانند در زیر آن منتشر می‌کند.

سنسورهای داخلی در نمایشگر خانگی برای فعالیت های لرزه‌ای و لرزش‌ها. پس از شناسایی، حسگر سیگنالی را به کمپرسور هوا در خارج از خانه ارسال می کند که هوای فشرده را بین پایه ضد زلزله نصب شده و پایه خانه جریان می دهد.

همچنین بخوانید: نکات ایمنی در زلزله شامل چه مواردی است + نکات قبل، حین و وقوع زلزله

معلق شدن با فشار هوا

این شرکت چنین خانه‌ای را بر روی یک “صفحه‌ی متحرک” ساخت و درون آن چندین نفر ساکن و کمی وسایل خانه قرار داد. زمانی که لرزه‌های ساختگی آغاز شد، ساکنین به سختی آن را متوجه شدند و هیچ چیز بر روی زمین نریخت. به گفته‌ی آن‌ها، این سیستم را می‌توان به خانه‌های جدید با وزن مناسب یا حتی‌ سازه‌های موجود افزود.

“دک اسمیت”(Deke Smith)، مدیر اجرایی “شورای امنیت لرزه‌ ساختمان”(Building Seismic Safety Council) می‌گوید: این سیستم قطعا برخی از حرکات ناشی از زلزله را کاهش می‌دهد. اما من فکر می‌کنم وجود آن بیشتر باعث اطمینان خاطر افراد می‌شود تا کاهش خطر.

همچنین بخوانید: بزرگ ترین زلزله های جهان کدام اند؟

مشکلات این سیستم آن است که اولین لرزه ممکن است بسیار بزرگ و مخرب باشد و کیسه‌ هوا پیش از باد شدن با آوار یک خانه از پیش تخریب شده رو به رو شود.

“اسمیت” می‌گوید: هر زمین‌لرزه ویژگی‌های خاص خودش را دارد. برخی از آنها ممکن است در آغاز، برخی در میانه یا پایان تکان‌های شدید داشته باشند. متاسفانه حسگرهای لرزه‌ای ما هنوز در سطح حیواناتی مانند سگ‌ها هشیار نیستند که بتوانند زمین‌لرزه‌ها را قبل از وقوع و مدت‌ها پیش از آنکه انسان‌ها بفهمند، تشخیص دهند.

همچنین بخوانید: زلزله چیست؟ علت وقوع زلزله


جمع بندی

در نهایت باید گفت که اگرچه ساخت‌ خانه‌های معلق ایده‌ی هیجان‌انگیز و خلاقانه‌ای به نظر می‌رسد اما در حال حاضر به نظر نمی‌رسد که این فناوری به خصوص فناوری استفاده از مغناطیس برای معلق کردن خانه‌ها پیشرفت آنچنانی کرده باشد اما جهان فناوری‌ها غیرقابل پیش‌بینی است و شاید روزی در آینده شاهد خانه‌های معلق در سراسر جهان باشیم اما در آن صورت نیز انجام این کار دشوار و بسیار هزینه‌بر خواهد بود.

شما عزیزان می توانید برای مشاهده از آخرین مقالات یووال به قسمت مقالات مراجعه فرمایید. همچنین ما در یووال انواع اتصالات میلگرد بستر را تولید و با قیمت مناسبی در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهیم. شما می توانید برای مشاوره و خرید با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *