ساختمان سازی صنعتی چیست؟ صنعت ساختمان سازی در ایران از زمان های قدیم به عنوان یک صنعت سنتی و با بهره وری کم شناخته شده است. بر اساس مطالعات اخیر این فرآیند زمان بر بوده و به کندی پیش می رفته است؛ اما با ورود تکنولوژی به این صنعت در دهه های اخیر با استفاده از قطعات پیش ساخته، ساخت ساختمان ها سریع تر به پایان می رسد.
صنعتی سازی ساختمان یعنی این که در طی یک فرآیند موجب افزایش کیفیت، کاهش زمان ساخت، افزایش بهره وری از منابع انسانی، تجهیزات، تکنولوژی و تسهیلات شویم. در فرآیند صنعتی سازی یک محصول یا خدمات، اولین نکته ای که باید در نظر گرفت این است که نسبت هزینه هایی که در فرآیند تحقیق و توسعه صنعتی شدن محصول یا خدمات مورد نظر صرف می شود، با میزان خروجی محصول یا خدمات (درآمد، میزان فروش) نسبتی مقرون به صرفه و منطقی دارد یا نه. مسائل همیشگی صنعت ساختمان از جمله کیفیت اجرا، کمبود کارگر متخصص، راندمان اجرا و ایمنی کارگران، با صنعتی سازی ساختمان بهبود می یابند.
همچنین بخوانید: وال پست چیست ؟
در شیوه سنتی(کنونی)، تمام مراحل باید صورت سری انجام شود. ترتیب شیوه سری اینگونه است: آماده سازی، ساخت پی، اجرای ستون، اجرای سقف، دیوار چینی و نازک کاری. این زنجیره وار بودن مراحل باعث می شود که روند اجرای پروژه به کندی پیش برود و هزینه های اجرایی به خصوص نیروی انسانی افزایش پیدا کند. همچنین اقدامات اجرایی غیر ضروری و حتی بیهوده در روش سنتی فراوان است که ناشی از شیوه ساخت سنتی و قدیمی بودن مصالح است.
صنعتی سازی ساختمان به طور کلی به فناوری اتلاق می شود که در آن المان های ساختمانی در یک محیط کنترل شده (معمولاً کارخانه) ساخته شده و پس از انتقال به سایت پروژه، با حداقل کار کارگاهی به یکدیگر مونتاژ می شوند.
از سال ۲۰۰۵ با توجه به روند صنعتی سازی ساختمان در کشورهای مختلف، سطوح مختلفی برای ساخت صنعتی ساختمان ها تعریف شده است. هر کدام از این سطوح نیازمند مقادیر قابل توجهی از سرمایه گذاری در زیرساخت ها بوده و مقدار متفاوتی از اهداف صنعتی سازی را محقق می سازد.
همچنین بخوانید: قلاب و گیره میلگرد بستر چیست ؟
این سطوح به شرح زیر می باشد:
محوریت تولید قطعات پیش ساخته را استفاده از قطعات مدولار شکل می دهد. این نوع تولید سبب ارتقای کیفیت مصالح و تسریع در اجرای ساختمان می شود. تولید پیش ساخته قطعات می تواند برای سازه های فلزی و بتنی، سازه صنعتی و همچنین قطعات غیر سازه ای درداخل یا خارج سایت پروژه انجام شده و قطعات پیش ساخته در سایت مونتاژ شوند.
همچنین بخوانید: سازه فلزی چیست؟ انواع سازههای فلزی کدام است؟
همانطور که در صنایع مختلف برای تولید انبوه یک محصول از ماشین آلات خاص استفاده می شود، می توان قطعات مدولار ساختمانی را هم بصورت مکانیزه به تولید انبوه رساند. مکانیزاسیون تولید در بهبود کیفیت قطعات پیش ساخته، نقش اساسی خواهد داشت.
اتوماسیون در صنعت ساختمان سازی، جایگزینی نیروی کار انسانی با ماشین آلات صنعتی است. در این سطح از صنعتی سازی ساختمان می بایست ماشین آلات بصورت تمام اتوماتیک یا با کنترل جزئی از راه دور به تولید و منتاژ قطعات پیش ساخته بپردازند.
همچنین بخوانید: میلگرد چیست ؟
به طور کلی می توان مزیت های صنعتی سازی ساختمان را در سه حوزه کیفیت، سرعت، قیمت بررسی کرد.
در مورد کیفیت ساختمان می توان شاهد استحکام بیشتر، افزایش عمر مصالح، جلوگیری از اتلاف انرژی طی فرآیند تولید، سبک تر شدن سازه نهایی و بهینه تر شدن روند اجرای پروژه باشیم.
در بحث افزایش سرعت در صنعتی کردن تولید ساختمان نیز می توان به مواردی مثل کاهش زمان ساخت آن اشاره کرد. از دیگر ویژگی هایی که افزایش سرعت حاصل از صنعتی سازی به یک ساختمان می دهد امکان سری سازی است. امکان تولید مدولار، صرفه جویی در زمان، مکانیزه کردن تولید و سهولت اجرا هم با افزایش سرعت ساختمان سازی حاصل می شوند.
در بحث قیمت نهایی هم میتوان به کاهش زمان ساخت، استفاده بهینه از مصالح، تولید انبوه و کاهش میزان پرتی مصالح که کمک می کند آسیب کمتری به محیط زیست وارد شود، اشاره کرد.
همچنین بخوانید: میلگرد بستر چیست؟
سوالات متدوال
صنعتی سازی ساختمان چیست؟
صنعتی سازی یعنی این که در طی یک فرآیند موجب افزایش کیفیت، کاهش زمان ساخت، افزایش بهره وری از منابع انسانی، تجهیزات، تکنولوژی و تسهیلات شویم.
شاخصه های اصلی در صنعتی سازی ساختمان چیست؟
افزایش بهره وری، کاهش زمان ساخت و افزایش کیفیت سه شاخص اصلی در صنعتی سازی ساختمان است.
اتوماسیون در صنعت ساختمان سازی چیست ؟
اتوماسیون در صنعت ساختمان سازی، جایگزینی نیروی کار انسانی با ماشین آلات صنعتی است.
نياز روز افزون به مسكن، مدرسه و… بدون شك روش هاي سريع، آسان و ارزان مسكن را اقتضا مي نمايد. ابداع روش هاي اين چنين در توليد انبوه مسكن به استعدادهاي فني و مهندسي كارا نياز دارد و بكارگيري اين استعدادها مي بايست با ملاحظات اقتصادي توام باشد. بررسي هاي انجام شده در زمينه هاي تقاضاي بازار، توان فني و حرفه اقتصادي كه از آن است كه صنعتی سازی ساخت و ساز در تمامي ابعاد قابل توجيه است و طراحي و اجراي موفق آن مي تواند پاسخگوي نيازهاي جامعه باشد.
شما عزیزان می توانید برای مشاهده از آخرین مقالات یووال به قسمت مقالات مراجعه فرمایید. همچنین ما در یووال انواع اتصالات میلگرد بستر را تولید و با قیمت مناسبی در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهیم. شما می توانید برای مشاوره و خرید با ما تماس بگیرید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.